Skab din fars drømmehave med grillområde og nye fliser

Et grillområde i baghaven er enhver mands drøm. Du kan glæde din far ved at hjælpe ham med at skabe de rette forudsætninger for et område, der kan anvendes til grillaftener med familie og venner. Se her, hvordan du gør.

De fleste mænd elsker at grille. Der er noget maskulint over at tilberede mad over åben ild. Et udendørsområde, der skaber de mest optimale rammer for en grillaften med venner og familie, er den oplagte gave til din far. Du behøver måske ikke stå for det hele selv, men du kan tilbyde din hjælp, så det hele bliver lidt nemmere og måske også billigere.

Herunder får du et overblik over de faser, du og din far skal igennem, før det perfekte grillområde står færdigt. Det kræver en del arbejde, men det vil helt sikkert være det hele værd, når de første bøffer bliver serveret.

Først skal der lægges fliser

Det er oplagt at anvende fliser til belægning, når der skal skabes et grillområde. Det skyldes naturligvis, at en grill er varm, uanset om der bliver brugt kul eller gas til at tænde op i den. Ryger der noget ved siden af, kan det gå udover terrassebrædderne, hvorfor fliser er den oplagte løsning.

Lægning af fliser er et kompliceret arbejde, da der både skal graves, lægges grus og fliser. Det er vigtigt, at I holder tungen lige i munden, da resultatet gerne skal kunne holde i mange år – og desuden skal det kunne tåle, at der vil være mange mennesker, der benytter sig af grillområdet. Det skal jo gerne kunne danne ramme om mange fremtidige grillfester for familie og venner.

I kan vælge at give jer i kast med det på egen hånd, hvis I føler jer sikre på, at det er et job, I kan klare. Alternativt er der naturligvis altid den mulighed, at I hyrer en håndværker til at udføre arbejdet.

Skærm af for vind og vejr

Når fliserne er lagt, er det en god idé at vælge en form for læhegn, der kan omringe terrassen. Det vil være oplagt, da det vil skabe gode forudsætninger for, at grillaftenen bliver en succes, selvom vejret er ustadigt.

Det vil samtidig være ideelt at vælge hjørnestolper, der er så høje, at der kan monteres et solsejl, så gæsterne kan sidde i skyggen, hvis der grilles i høj sol. Det vil samtidig kunne skærme af for regn, hvis det skulle blive en våd aften – det danske vejr er ustadigt, så sandsynligheden for, at det gode vejr med højt solskin udebliver vil altid være til stede.

Nye havemøbler og et udekøkken

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at det hele går op i en højere enhed. Byg et køkkenbord, der kan tåle at stå udenfor, så alt der skal bruges til den perfekte grillaften altid er lige ved hånden. Der skal være plads til bestik, knive, tallerkner og alt det andet, der hører sig til.

Overvej også, om der skal investeres i nye havemøbler, så der vil være plads til at kunne fylde det nye grillområde op, når der bliver inviteret gæster fra nær og fjern.

Find mere traditionelle gaver til din far her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

89 + = 90