Lav et træningslokale til din far, så han kan træne hjemmefra

Er far-maven blevet en realitet for din far, og vil du gerne hjælpe ham af med den? Så kan du starte godt ud med et hjemmelavet træningslokale! Her er indretningen ofte ret vigtig, da der ikke altid er plads til store træningsrum derhjemme.

Men heldigvis tilbyder mange hjemmesider, forskellige muligheder for hjemmetræning. Der er en løsning til alle, og derfor heller ingen undskyldninger for at droppe træningen. Er far svær at overtale til træningen? Nedenfor finder du flere argumenter som han kan overbevises med.

Samme træning og færre maskiner

Selvom man også kan købe maskiner til hjemmet, så kræver de ofte meget plads og strøm. Træning med håndvægte er ganske gratis og fylder ikke nær så meget. Når det kommer til håndvægte, så er det næsten kun fantasien der sætter grænser for hvilke øvelser man kan lave. Derfor kan en vejledning i øvelser, være guld værd. Med den rette hjælp kan man hurtigt løfte motivationen, for at komme i gang med styrketræningen.

Træning der luner pengepungen og sparer tid

Fitness er på mange måder en ”nem” løsning, da man blot møder op, træner og tager hjem. Men det er ofte også en dyr og mere tidskrævende løsning, da det ikke er alle der bor i nærheden af et center.

Derfor kan det være en god investering at købe en sæt kvalitetshåndvægte. Her gælder det om at have et god udvalg af vægte, samt en mulighed for at opbevare dem på en fornuftig måde. Fx et stativ til håndvægte som dem man finder i fitness centret. Håndvægtene bliver opbevaret hensigtsmæssigt og man undgår at de bliver gemt (og glemt) i en kasse under sengen.

Mange hjemmesider tilbyder også et stort udvalg af både stativ og håndvægte, så du netop kan finde det sæt der passer til din far. Da mange håndvægte godt kan lave mærker i gulvet, er det også oplagt at lægge vægtene på et stativ i stedet. Derudover kan de laves i en høj højde, så man undgår at lave tunge og forkerte løft.

Ved at have sit eget træningshjørne, kan far selv være herre over træningstider. Det giver mere luft i familieskemaet, og bedre muligheder for at far overholder træningen. Igen er det svært at finde en undskyldning for ikke at træne.

Træning i trygge rammer

Nogle mennesker er usikre ved at gå i fitnesscentret, og bliver måske væk af frygt for andres blikke og meninger. Ved at træne med vægte derhjemme, får man muligheden for at træne i eget tempo. På den måde kan man træne i det selskab og de omgivelser, man ønsker. Efter træningen er der hurtig mulighed for at samles med familien igen.