Giv din far en ny madras på hans fødselsdag

Far har snart fødselsdag og hvad skal han have? Hvorfor ikke give ham en god nats søvn? Det ville de fleste fædre blive glade for.

Det anbefales at man udskifter sin seng hvert 10. år. I løbet af den tid slides seng flere steder, samt kroppen forandrer sig. Det kan betyde at man får andre behov, når der skal udvælges en seng. Ofte er prisen også meget vigtig for kunden og en ny seng kan ofte løbe op i mange tusinde kroner. Men eftersom vi tilbringer 1/3 af vores liv i en seng, må det siges at være en fornuftig investering.

Hvilken seng skal du vælge?

Det er ikke lige meget om du køber en seng til dig eller din far. I har ikke nødvendigvis de samme behov. Måske har far lidt skavanker, som gør at han skal have både elevation og fasthed i madrassen. Et sengeudvalg kan være overvældende og ”bedst i test” er ikke altid det som du kan bruge. Derfor bør du undersøge diverse madras test, hvor du finder den ideelle madras.

Fasthed i madrassen

Det er yderst vigtigt for fars nattesøvn, at han får den rigtige fasthed i madrassen. Ofte kommer det an på hans vægt, men igen kan helbredsskavanker også spille ind i udvælgelsen.

Har far en fast partner som han deler sengen med, er det også vigtigt at være opmærksom på denne persons behov. Mange udbydere har en generel guide som man kan følge, når det kommer til at vælge fastheden i sengen.

Allergivenlige udgaver

Alle har hørt om de mange husstøvmider der kan findes i en madras, efter flere års brug. De lever af døde hudceller og sved, hvilket i sig selv ikke er en rar tanke. Er man allergiker kan dette være et sandt mareridt, som især ødelægger nattesøvnen.

Derfor bør du kigge efter en allergivenlig madras, hvis din far er allergiker. En eventuel løsning kunne her være at tilkøbe en topmadras, som kan holde husstøvmiderne helt væk fra boksmadrassen.

Bedste investering til velvære

Prisen på en ny seng kan virke høj for nogen. Men går man ud fra en levetid på 10 år, så er den seng hurtigt tjent ind igen. Og hvis investeringen resulterer i en bedre nattesøvn og et bedre velvære, er det så ikke en investering værd? Desuden er der ofte god mulighed for at finde en seng der dækker dine behov, til en fair pris.

Helt uden at gå på kompromis med kvaliteten. Endegyldigt, så har madrasser også langt flere funktioner i dag, en for 20 år siden. Derfor kan den mindste opgradering, også gøre en kæmpe forskel. Man ved det ikke før man har prøvet noget nyt.