Praktiske gaver til din far

Igen i år har din far ingen ønsker, når du spørger inden jul eller hans fødselsdag. ”Jeg mangler jo ikke noget”. Eller i bedste fald står der (igen) strømper, underbukser og fred på jord på hans ønskeliste. Hvad skal du stille op? Du skal give ham praktiske gaver. Hvilke? Det kan du få inspiration til lige her.

Praktiske gaver kan din far aldrig få for mange af. For når den praktiske gave er brugt, kan den gives på ny. En praktisk gave kan være et stykke arbejde, som du selv udfører, eller som du betaler en anden for at udføre eller en maskine, der kan gøre arbejdet for ham. Kig dig omkring i din fars hjem. Er der gøremål, han aldrig rigtig får taget sig tid til? Så er det dér, du skal finde din gave.

Vinduespudsning

Vinduespudsning er noget, der tager tid, og hvem ville ikke gerne bruge tiden til noget andet end at pudse eller vaske vinduer. Gider du heller ikke, så betal dig fra det. Det er faktisk billigere end du tror.

Er en vinduespudsning ikke nok, fordi din fars hus trænger at få nye vinduer, så køb vinduer, eller – hvis det prismæssigt er lige i overkanten – giv ham en pengegave med et tilskud til nye vinduer. Husk at gøre opmærksom på, hvad pengene er til enten ved at skrive det eller ved at lave en kreativ indpakning, der signalerer, hvad pengene skal bruges til.

Rengøring

En praktisk gave kan også være hjælp til at få gjort rent. Enten ved at du selv kommer forbi og gør det, at du hyrer én til at gøre det, eller at du køber ham en robotstøvsuger.

Havehjælp

Måske elsker du selv at slå græs, hakke ukrudt i urtehaven eller rive mellem blomsterne i staudebedet. Hvis ikke så må du igen række ud efter pengepungen og bestille en havemand eller købe ham en robotplæneklipper.

Hjælp til havearbejdet kan også være en hækkeklipper med motor, hvis din far normalt bruger en hækkesaks til at klippe hækken hele vejen rundt om grunden.

Mad til fryseren

Er din far alene, vil han sikkert sætte pris på at have nem mad i fryseren. Selvom han måske er en ørn til madlavning, er det ikke altid lige sjovt at lave mad til sig selv, når man spiser alene.

Tilbered hans livretter, og hæld dem på bøtter eller i poser, så de kan lægges i fryseren. Så er der nem mad, når han ikke selv har tid eller lyst til at kokkerere.

Gavekort eller klippekort

Uanset hvilken praktiske gave du vil give din far, så er den nemmeste måde at give en tjeneste på – hvad end du selv skal udføre den, eller du har købt en til at gøre det – ved at lave et gavekort. Lav et kort, hvor du skriver og måske tegner eller limer billeder på, hvilken tjeneste det er, du giver.

Giver du ham flere tjenester eller den samme tjeneste flere gange – f.eks. 3 vinduespudsninger – kan du lave et klippekort. For hver gang din far gør brug af din tjeneste, fjernes en snip eller laves et klip.

Find flere gode gaver til far lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

50 + = 54