3 hobbyer til din far, der skal på pension

Vi går allesammen på pension på et tidspunkt, men hvordan vi bruger tiden fornuftigt er op til os selv. De fleste tager ud og rejser, men andre fx bruger mere tid sammen med venner og familie. Andre tager på golfbanen hver søndag, eller udlever en fritidshobby, der ellers ikke var tid til, da arbejdslivet pressede på.

Står du selv med en far, der for kort tid siden er gået på pension, så læs videre og bliv inspireret til at introducere din far til nye hobbyer, han med garanti vil blive interesseret i. 

Har din far snart fødselsdag, eller skal du finde en gave til ham i en anden anledning, så kan gaven til din far, f.eks. sagtens være et initiativ du tager til at få ham i gang med en spændende hobby – evt. sammen med dig, så i får sjov og god kvalitetstid sammen.

Motion – det er sjovt og sundt!

De fleste, der går på pension har både tid og penge til at dyrke motion. En cykelferie sydpå er en af Danskernes favoritter, når pensionsalderen er nået. Som motionist giver en ro at røre sig og få pulsen op, som nærmest er meditativ.

En bonus er, at det er sundt for både krop og sjæl. Golf er ofte det man forbinder med pensionistalderen, og det skal man slet ikke underkende. Det er både sjovt, og ikke alt for sporty – men alligevel nok til at få gået nogle kilometer og brændt nogle kalorier.

En anden populær måde at få rørt sig på, og som nogle pensionister tager til sig, er svømning. Det er nemt og tilgængeligt, og slider ikke leddene på samme måde som fx løb eller cykling.

Der er mange muligheder at få svømning flettet ind i dagligdagen; de fleste tager i svømmehallen, bruger sin svømmepool eller swim spa, mens andre tager en tur i det mest nærliggende hav. Det er en god måde at gøre sin krop en tjeneste og få rørt sig uden, at få ondt i led og knogler, der evt. driller din far. 

Bevar de gode minder med et kamera

Det er vigtigt at kunne dokumentere de hyggelige, gode stunder med sin partner og familie gennem hele livet. Det giver massere af livskvalitet at kunne se tilbage på minder fra feriefotos såvel som hverdagens små skønne øjeblikke, der er værd at gemme på.

De fleste af os har i dag en smartphone, men hvis din far, der er gået på pension, virkelig vil tage kunsten at fotografere til sig, så kræver det en investering i et godt kamera. Et godt spejlreflekskamera til begyndere behøver ikke at koste mere end 3000 kr., og det er en lille investering i et hobby-regi.

Bevæger din far sig ud i at optage film, så kræver det selvfølgelig en nødvendig viden og ekspertise inden for videoredigering, som kan være svær at tilegne sig umiddelbart. Der er dog mange videoer med guides på internettet, der med garanti kan hjælpe din pensionerede far i gang med den mere komplicerede proces.

Håndværk – skab noget brugbart fra bunden

Det er en kunst at kunne bruge sit håndværk til at producere en form for værktøj, påklædning eller noget helt tredje. Foretrækker du et stationært eller stillesiddende arbejde, så kan et hæklesæt være oplagt kilde til kreativ udfoldelse.

Er din far mere til tømrerarbejde og byggeri i haven eller huset, så er et værktøj af høj kvalitet altid en topprioritet. Selv om hækling er en niche hobby, så er resultatet altid en nyttig genstand eller et stykke påklædning, din far kan tage i brug med det samme, eller give væk til sit barn eller barnebarn.

Er du mere til tømmer, så er den form for håndværk en oplagt mulighed for at lave huslige udbedringer som nye ophængshylder til stuen eller et redskabsskur til haven.

Fælles for dem alle er, at de tilføjer en mening og værdi for tilværelsen som pensionist, og det er det, en hobby bedst kan bruges til.